Over Haarmode Francine

dec 17, 2013 by aios_admin // Reageren uitgeschakeld

Hieronder een reeks met korte blokken achtergrondinformatie over Haarmode Francine

Laat je inspireren bij Haarmode Francine

Onze werkwijze

Wij kijken niet alleen naar het haartype of gezichtsvorm, wij vinden het belangrijk om te weten hoe onze klanten in het levenstaan. Het haar moet passen bij de persoon. Onze professionele houding en de persoonlijke aandacht vormen de ingrediënten waarmee we de klant bedienen. Tegelijkertijd kunnen wij onze creatieve expressie meer vorm geven.

André’s Motto

Een positieve instelling gecombineerd met creativiteit en initiatief, dat is waar ik voor ga. Ik vind het mooi als anderen dit ook tonen, zowel in mijn vakgebied, als binnen andere branches. Ik vind het fantastisch om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn met onze producten. Positief denken creëert altijd mogelijkheden. Je moet het leven gewoon leuk maken!

Moderne knip- en verzorgingsstijlen

Stukje historie

In 1988 richtten André en Francine een kapsalon op in Oosthout. Na een goede periode samen hard gewerkt te hebben, werd het tijd voor uitbreiding. In 1992 kwam de locatie voor een tweede kapsalon op de Herenstraat 26A. Door het goede personeel, wat vaak lang in dienst blijft, is er een fantastische wisselwerking tussen klant en kapper/kapster. Veel klanten blijven door het vertrouwen en kwaliteit van de kapsalon.

Nieuwe salon

De nieuwe salon zal veel meer ruimte bieden en zo de capaciteit verhogen. Het pand krijgt een geheel nieuwe look met moderne elementen en barok invloeden, met een modern doch klassieke, warme uitstraling. Door middel van de verruiming van de openingstijden en het samenvoegen van de twee teams zullen samenwerking en service centraal staan. Zomaar binnen lopen is vanaf nu totaal geen probleem.

Laat je haar verwennen in onze spa

Het interieur

De kappersbranche is een modische branche waarbinnen trends een zeer belangrijke rol spelen. Die regel gaat ook op voor het interieur van de zaak; een zorgvuldig verzorgde inrichting geeft klanten en passanten een goede (eerste) indruk en kan voor de klant zeker het verschil maken tussen doorlopen of naar binnen lopen. Het nieuwe interieur is door Wella ontworpen.